Szárnyas-krémleves gazdagon recept

Recept elkészítése:

Szárnyas-krémleves gazdagon recept

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkeaprólék, vagy csak csont,
1 csirkemell (kb. 40 dkg),
10 dkg sárgarépa,
10 dkg gyökér,
5 dkg gomba,
5 dkg vaj,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejszín,
1 tojás sárgája,
só és bors.

Elkészítés:

Az aprólékot, a csirkemellet, zöldséget, gombát sóval, borssal 1-1.5 liter vízben megfőzzük és leszűrjük. A lecsontozott és lebőrözött mellehúsát és a gombát vékony szeletekre vágjuk. Világos rántást készítünk, a leszűrt levessel felöntjük, felforraljuk, átszűrjük, majd a tojássárgájával jól elkevert tejszínre öntjük. Leveses csészében tálaljuk, elosztva benne a felszeletelt húst és gombát. Aki még gazdagabbá akarja tenni, 5-6 dkg főtt, füstölt marhanyelvet is metélhet bele. A zöldséget is bele turmixolhatjuk a leszűrt lébe, de arra nagyon vigyázzunk, hogy apró csont, csontszilánk ne kerüljön bele.

Receptek kategória: