Szárnyas hússaláta recept
Hozzávalók:
20 dkg főtt vagy sült szárnyashús (kicsontozva),
20 dkg burgonya,
5 dkg zeller,
10 dkg alma,
10 dkg majonéz,
az ízesítéshez egy kevés mustár,
porcukor,
citrom vagy tárkonyecet,
petrezselyemzöld, só.
Elkészítés:
A kicsontozott szárnyas húst (bőre nélkül) metéltre vágjuk. A héjában főtt burgonyát és zellert, valamint az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és szintén vékony szeletekre vágjuk. Az egészet elkeverjük a majonézzel, ízesítjük egy kevés mustárral, porcukorral, citrommal vagy tárkonyecettel, szükség szerint sóval és vágott petrezselyemzölddel. Tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük (zeller helyett karikára vágott főtt tojást is tehetünk a salátára). A felhasznált szárnyas nevétől függően nevezzük csirke-, jérce-, pulyka-, stb. salátának.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges