Szárnyas-gombás töltike recept

Szárnyas-gombás töltike recept

Hozzávalók 2 személyre:
20 dkg csirkemellfilé,
20 dkg csiperkegomba,
4 nagy szőlőlevél,
1 közepes paradicsom,
1 fej vöröshagyma,
2 dl tejszín,
1 teáskanál húsleves,
1 teáskanál rétesliszt,
2 evőkanál vaj vagy margarin,
1/2 csokor petrezselyemzöld,
só, bors, reszelt szerecsendió,
csipetnyi curry.

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát kockákra vágjuk. A csiperkegombát megmossuk, megtisztítjuk, és ugyancsak kockákra vágjuk. A margarint üvegtálba tesszük, és mikrohullámú készülékbe toljuk. 600 watton 1 perc alatt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a gombát és a hagymakockát, majd 600 watton 8 percig pároljuk. Közben egyszer megkeverjük. Közben a szőlőleveleket megmossuk, és forrásban lévő vízben 2 percig előfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, a szárát letörjük. A húst ledaráljuk, a megmosott petrezselyemzöldet felaprítjuk. A megtisztított, megmosott paradicsomot kockákra vágjuk. A hagymás gombát kivesszük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval és csipetnyi curryvel fűszerezzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és a petrezselyemzöldet. A masszát elosztjuk a szőlőleveleken, a széleket üresen hagyjuk. A leveleket feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük. A töltikéket lapos üveg- vagy kerámiatálba tesszük. A tejszínt a húslevessel ízesítjük, és a töltikékre öntjük. Megnedvesített konyhai törlőpapírral lefedjük, és 600 watton 5 percig pároljuk. A töltikéket kivesszük. A visszamaradt lébe belekeverjük a lisztet, hozzáadjuk a paradicsomot, majd 600 watton 1 1/2 percig pároljuk. A mártást sózzuk, borsozzuk, beletesszük a töltikéket, és azonnal tálaljuk. Körítésnek párolt rizs illik hozzá.

Elkészítési idő kb. 45 perc

The Mountain - 3D pólók