Sült csirkemell friss mártással recept

Recept elkészítése:

Sült csirkemell friss mártással recept

Hozzávalók:
4 db csirkemell,
fél csésze paradicsompüré,
őrölt bors,
olaj a sütéshez.

A mártáshoz:
25 dkg apró paradicsom,
10 db olajbogyó,
nagy csokor petrezselyem,
15 dkg feta sajt,
só, bors,
fél csésze olívaolaj,
3-4 evőkanál ecet.

Elkészítés:

A csirkemellet bőrözze le, csontozza ki, hosszában vágja két vékony szeletre. Kenje meg mindkét oldalát vékonyan paradicsompürével és borsozza. Serpenyőben vagy grillsütőben kevés olajon pirítsa jól át. Közben készítse el a mártást. A megmosott apró paradicsomot felezze el, vágja apróra a friss petrezselymet, és darabolja az olajbogyót, morzsolja el a sajtot. Keverje el egy nagy tálban. Fűszerezze sóval, borssal, majd öntse fel az olajos, ecetes öntettel. Helyezze a tálalótálra a sült csirkeszeleteket, adagolja a tetejére a salátát. Kínálhatja sült burgonyával, párolt rizzsel, vajon párolt zöldbabbal.

Receptek kategória: