Spanyol csirke recept

Recept elkészítése:

Spanyol csirke recept

Hozzávalók:
8 db csirkecomb,
4 db csirkemell,
ízlés szerint só és bors,
mustár,
ketchup,
3 db babérlevél,
5 gerezd fokhagyma,
4 dl száraz fehérbor,
25 dkg margarin.

Elkészítés:

A combokat ketté, a melleket félbevágom. Sózom, borsozom, ketchup, mustár, őrölt babérlevél és a szétnyomott fokhagyma keverékkel bedörzsölöm. 1-2 órányi pihentetés után margarinnal kikent tepsibe teszem. A maradék margarint felforrósítom, s miközben a csirkét a forró sütőben elősütöm, ezzel a tetejét locsolgatom. A bort aláöntöm, s befedve 40-50 percig, közepes lángon párolom. Végül a fedelét levéve ropogós aranysárgára sütöm. Tálalásnál köretként habosra kevert burgonyapürét adok hozzá, és salátalevéllel, vagy fodros petrezselyemzölddel díszítem. Az így előkészített húsokat csomagolhatom margarinnal megkent alufóliába is, és sütőben, vagy parázs felett 25-30 percig sütöm. Köretnek: alufóliában sült hagyma, és krumpli szeleteket adok mellé.

Receptek kategória: