Sattay Malájföld recept

Recept elkészítése:

Sattay Malájföld recept

Hozzávalók és elkészítés:

1/2 kg hús apróra darabokra vágva és nyársra fűzve (lehet marhahús, vesepecsenye, hátszín, rostélyos vagy csirkemell).

Mártás: 2 kávéskanál curry, 1 kávéskanál őrölt köménymag, 1 kávéskanál chili paprika, 1 kávéskanál cukor, 2 fej vöröshagyma (reszelve), 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg amerikai mogyoró (durvára darálva vagy törve), 2 dl kókusztej, 1/2 citromleve, 2 evőkanál olaj, só.

A húst nyársra fűzve, lehetőleg faszénparázs fölött forgatva sütjük, időközönként olajjal kenegetve. Amikor megsült, tányérra téve fűszeres mártással leöntjük és főtt rizst adunk hozzá.
A forró olajban pároljuk meg a vöröshagymát, fokhagymát, majd egy kevéssé forgassuk meg benne a fűszereket (vigyázzunk nehogy megégjen). Végül keverjük hozzá a mogyorót, kókusztejet és takaréklángon főzzük kb. 10 percig. A sót és a citrom levét tálalás előtt adjuk hozzá.

Receptek kategória: