Sajttal töltött csirkemell recept

Recept elkészítése:

Sajttal töltött csirkemell recept

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg kicsontozott csirkemell,
1 db alma,
10-15 dkg Camambert sajt,
30 dkg rizs,
5 dkg mandula és dió,
1 dl olaj,
5 dkg vaj,
15-20 dkg gyümölcs (eper, málna, szeder),
1 db citrom,
2-3 dkg cukor,
só, fahéj.

Elkészítés:

A csirkemellszeleteket kiverjük, enyhén megsózzuk és egy-egy ujjnyi vastag camambert-szelettel, és egy-egy szelet kimagozott almával feltekerjük oly módon, hogy először folpackba göngyöljük, majd alufóliába tekerjük, és 180°C-os sütőben megsütjük. A körethez a rizst megpároljuk és összekeverjük a durvára vágott és forró vajon megfuttatott dióval, mandulával. Mártást is készítünk hozzá a következő módon. A gyümölcsöt - lehet friss is, fagyasztott is - kevés vízzel, reszelt citromhéjjal, fahéjjal, citromlével, cukorral felfőzzük, majd szitán áttörjük vagy turmixoljuk. Igazán gusztusosan úgy tálalhatjuk ezt a fogást, ha a csirkemelleket enyhén ferdén felvágjuk, egy kis mártást öntünk alá, és a hús mellé helyezzük a formázott rizst.

Receptek kategória: