Rokfortos csirkemell recept

Rokfortos csirkemell recept

Hozzávalók:
4 kis csirkemell,
12 dkg rokfort,
8 dkg vaj,
4 szelet gépsonka,
2 dl száraz fehérbor,
2 dl tejszín,
1 evőkanál liszt,
só, reszelt szerecsendió,
flekkenfűszer.

Elkészítés:

A rokfortot lereszelem, a vaj felével összegyúrom, majd hűtőszekrénybe teszem. A melleket kétoldalt, a csont mentén bevágom, majd kibélelem sonkadarabokkal, és belenyomkodom a vajas rokfortot. A nyílást fogvájóval vagy hústűvel megtűzöm, a hús külsejét sóval, flekkenfűszerrel megszórom, és a maradék vajjal bedörzsölöm. Tűzálló tálba fektetem, aláöntöm a bort, lefedem az edényt. Forró sütőbe tolom, majd a hőfokot közepesre állítva addig párolom, amíg a hús megpuhul. A végén leveszem a fedőt, hogy szépen megpiruljon. A húsokat kiszedem, melegen tartom, a pecsenyelét besűrítem liszttel elkevert tejszínnel, és szerecsendióval fűszerezem. Salátalevéllel, gyümölcsökkel díszítve tálalom, a mártást külön edényben kínálom hozzá.

Elkészítési idő: kb. 1.5 óra

Jó tanács: Aki bor nélkül akarja elkészíteni, kevés citromlével ízesített vizet öntsön alá.

The Mountain - 3D pólók