Pikáns csirkemell recept

Pikáns csirkemell recept

Hozzávalók:
2 kisebb csirkemell,
3-4 dl tej,
2 kisebb kovászos uborka,
5 dkg vaj (vagy margarin),
5 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál liszt,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

Az étel fogyasztását megelőző napon a csirkemellet kicsontozzuk, és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy mély tálba öntjük a tejet, megsózzuk, belekeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd a húscsíkokat is beletesszük. Jól összekeverjük, és befedve a hűtőszekrénybe rakjuk. Egy napig érleljük. Másnap, a fokhagymás tejből kivett húst azonnal lisztbe mártjuk, ismét visszatesszük a tejbe, majd még egyszer belemártva a lisztbe, egy teflonedényben, a felolvasztott vajon hirtelen átpirítjuk. Ha az összes húst átsütöttük, a megmaradt tejet ráöntjük, belekeverjük az ugyancsak csíkokra aprított kovászos uborkát, és kissé megborsozzuk, végül fedő alatt kis lángon addig pároljuk, amíg a lé helyett csak sűrű mártás marad a serpenyőben. Igazán ünnepi étel, amelyet burgonyakrokettel vagy burgonyalepénnyel tálalhatunk.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

The Mountain - 3D pólók