Petrezselymes csirkemell recept

Petrezselymes csirkemell recept

Elkészítés:

Ünnepi hideg vacsora a petrezselymes csirkemell. Két nagy csirkemellet úgy bőrözünk le, csontozunk ki, hogy a hús egészben maradjon. Tíz deka vajat vagy margarint felolvasztunk, és 6-8 gerezd megtisztított, tört fokhagymát megpárolunk benne, de megpirítani nem szabad. Hat nagy csokor petrezselymet finomra vágva beleforgatunk, megsózzuk, megborsozzuk, pár csepp citromlével meglocsoljuk, és addig hagyjuk a tűzön, mialatt a petrezselyem kissé megfonnyad. A húsra kenve összegöngyöljük, majd hajszálvékony húsos szalonnaszeletekbe göngyöljük, ami nemcsak ízesíti, de össze is tartja. Tűzálló tálra vagy zománcozott tepsibe fektetve a forró sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük. Utána kihűtjük, a szalonnát lebontjuk róla, majd a hústekercseket jégbe hűtjük. Kisujjnyi vastag szeletekre vágva rakjuk tálra: nemcsak különlegesen zamatos, de a csiga alakú zöld petrezselyemtöltelék nagyon mutatós is. Majonézes burgonya vagy más majonézes saláta a legjobb hozzá.

The Mountain - 3D pólók