Csirketál recept

Recept elkészítése:

Csirketál recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg (2 nagyobb) csirkemell,
2 dl fehérbor,
1 nagy fej hagyma,
10-12 olívabogyó,
60 dkg paradicsom,
fehér bors, só,
2-3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

A kicsontozott és lebőrözött csirkemelleket nagyobb darabokra, a hagymát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. Az összekevert húst, hagymát, paradicsomot kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük, sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, hozzáadjuk az olívabogyókat, leöntjük fehérborral, alufóliával lefedjük, és közepesen forró sütőben 45-50 perc alatt puhára pároljuk. Ízesíthetjük még zöld fűszerekkel, finomra vágott petrezselyemmel, zellerzölddel vagy bazsalikommal. A legegyszerűbb, ha párolt rizst adunk hozzá, de ha elegendő a hús, friss, puha kenyérrel is asztalra adhatjuk. A megmaradt csirkecsontból és bőrből igen jó zöldséglevest vagy gombalevest készíthetünk.

Receptek kategória: