Citromos becsinált-csirke recept

Recept elkészítése:

Citromos becsinált-csirke recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkemell és - comb,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kis zellergumó,
1 hagyma,
5-6 szem egész fekete bors,
1,5 dl tejszín,
1 csomó petrezselyem,
1 citrom leve és reszelt héja,
só,
3 dkg vaj,
2 csapott evőkanál liszt.

Elkészítés:

A megmosott és darabokra vágott csirkemelleket és - combokat a karikára vágott zöldséggel együtt feltesszük főni, annyi vizet adva hozzá, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, a hagymát és a fekete borsot fűszerzacskóba téve főzzük bele. Amikor a hús megfőtt, a fűszerekkel együtt kiszedjük az edényből, a levét világos vajas rántással berántjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, visszahelyezzük a húst, és rövid ideig együtt felfőzzük. A tűzről levéve, forrón sűríthetjük még egy tojássárgájával is. Adhatunk hozzá párolt rizst, de régebben forró vízzel feleresztett pirított darával tálalták. Ha kímélő ételnek szánjuk, kényesebb gyomrúaknak, a hagymát és a fokhagymát elhagyhatjuk belőle. Nem muszáj kidobni a zöldséget sem, áttörve hozzákeverhetjük a mártáshoz.

Receptek kategória: