Brokkoli részeges csirkemártásban recept
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg brokkoli,
15 dkg húsos főtt császárszalonna,
40 dkg csirkemell,
2 l víz,
1 teáskanál UNIVER levesízesítő,
8 dkg liszt,
15 dkg főzőmargarin,
½ l tej,
10 dkg sajt,
3 db tojás,
fél deci fehér rum,
2 dl tejszín,
ízlés szerint só,
őrölt bors,
szerecsendió,
cukor.
Elkészítés:
A brokkolit sós, cukros vízben félig megfőzzük, leszűrjük, és Hérán átfuttatjuk. Két liter vizet felforralunk, hozzáadjuk az UNIVER levesízesítőt, és ebben a csirkemellet puhára főzzük.
Besamelt készítünk, sóval, reszelt szerecsendióval, fehér borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a főtt, darált csirkemellet, fehér rummal ízesítjük. Jénai tálat főtt húsos császárszalonnával kibéleljük, erre arányosan elosztjuk a már előkészített brokkolit, leöntjük a kész mártással. Tetejére tesszük a megmaradt brokkolit, és reszelt sajttal meghintjük. Előmelegített sütőben hőkezeljük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges