Bazsalikomos csirkemell 2. recept

Recept elkészítése:

Bazsalikomos csirkemell 2. recept

Hozzávalók:
Másfél kg. csirkemell, (kicsontozva, lebőrözve)
liszt,
olaj,
kakukkfű,
bazsalikom,
alma,
cinzano v. konyak. bors.

Elkészítés:

A csirkemellet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, bazsalikomot, kakukkfüvet szórunk rá, és jénai tálban egy napig érleljük. Másnap 1-2 kanál liszttel megszórjuk, majd forró olajban éppen hogy csak megforgatjuk. Visszatéve a jénai tálba, tetejére 1 dl cinzanot vagy konyakot öntünk, és vastagon beborítjuk héjas, félbevágott magházát eltávolított karikázott almával. Tálalás előtt fél órával forró sütőbe tesszük, és 40-50 percet sütjük.

Receptek kategória: