Aszpikos jérce recept
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkecomb vagy 2 csirkemell,
1 borjúláb,
1 kis fej hagyma,
1 dl fehérbor,
1 citrom,
1-2 babérlevél,
5-6 szem fekete bors,
só,
1 dkg zselatin,
1-2 teáskanál ecet.
Elkészítés:
A megmosott húst sóval, borssal, babérlevéllel, fekete borssal és fél citrom levével ízesített vízben megfőzzük. Egészben főzzük bele a hagymát. Amikor a csirkehús megfőtt, kiszedjük a léből, lebőrözzük, kicsontozzuk, és egy mélyebb tálon elrendezzük. A léhez adjuk a fehérbort, és ebben puhára főzünk egy borjúlábat. Ha megfőtt, kiszedjük, s a léhez vízbe áztatott zselatint adunk, a csirkehúsra öntjük, s a hűtőben kifagyasztjuk. Tálalásnál a citrom másik felét rákarikázzuk úgy, hogy a magokat kiszedjük belőle. Petrezselyemmel díszítjük.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges