Ananászos csirkesaláta recept

Ananászos csirkesaláta recept

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg főtt vagy sült csirkemell,
30 dkg ananászkonzerv vagy friss ananász,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 szál zeller,
1 csokor fűszerzöld (rozmaring, kakukkfű, majoránna),
2 evőkanál joghurt,
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál salátaolaj,
néhány szál snidling,
só, őrölt bors.

Elkészítés:

A csirkemellet kevés sóval és a zöldfűszer-csokorral megfőzzük, lebőrözzük, kicsontozzuk. A megtisztított hagymát karikára vágjuk, kis időre vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A megmosott zellerszárakat (lehetőleg halványított zeller legyen) kisebb darabokra vágjuk. A felkockázott húst, ananászt, a hagymát és a zellert egy tálban összekeverjük, megszórjuk az apróra vágott snidlinggel, vagy zöldhagyma szárával. A joghurtból, mustárból, olajból, csipet sóból és a frissen őrölt borsból készült mártással összekeverhetjük a salátát, de már a tányérokra halmozott adagok tetejére is önthetjük.

The Mountain - 3D pólók