Ananászos csirkemell 2. recept

Recept elkészítése:

Ananászos csirkemell 2. recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirkemell,
1/4 kg-os ananász konzerv,
2 dkg vaj,
só,
gyömbérpor.

Elkészítés:

A csirkemellet lebőrözzük, és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból néhány darabot laskára vágunk, és a húst megtűzdeljük vele. A mell külsejét sóval, gyömbérrel meg vajjal bedörzsöljük, és tűzálló tálra egymásmellé fektetjük. A tálat lefedve a forró sütőbe toljuk, és a húst saját levében puhára pároljuk, de nem pirítjuk meg. Ekkor a többi, kisebb darabokra vágott ananászt köré terítjük, az egészet egy kevés ananászlével megöntözzük, és a sütőbe visszatolva még 5-6 percig, fedő nélkül sütjük. Rizs illik hozzá.

Receptek kategória: