Almás csirkemell 2. recept

Almás csirkemell 2. recept

Hozzávalók:
2 kicsi (vagy 1 nagy) csirkemell,
50 dkg alma (birsalma is lehet),
2 evőkanál liszt,
1 dl tejszín,
5 dkg reszelt trappista sajt,
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
őrölt fahéj,
őrölt gyömbér,
ízlés szerint só és törött fehér bors,
kevés cukor.

Elkészítés:

A lebőrözött csirkemellet úgy csontozom ki, hogy lapjában szeletelhető legyen. Szép szeleteket vágok belőle, és jól megsózom. Tűzálló tálba fektetem a felét, és beborítom a meghámozott, kicsumázott és gerezdekre vágott alma felével. Csipet sóval és cukorral megszórom, majd a maradék mellszeletekkel és az almával folytatom a rétegezést. Ezután belekeverem a tejszínbe a fűszereket, kevés sót és cukrot is adok hozzá, majd rálocsolom. A tálat szorosan lefedem és előmelegített, forró sütőben 40 percig közepes lángon párolom. A sütés befejeztével a fedőt leveszem a tálról, rászórom az ételre a reszelt sajtot, és csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon. Párolt rizzsel kínálom.

Elkészítési ideje: 65 perc

The Mountain - 3D pólók