Almás csirkemell 1. recept

Almás csirkemell 1. recept

Hozzávalók:
4 kicsi vagy két nagy csirkemell,
50 dkg alma (birsalma is lehet),
2 evőkanál liszt,
1 dl tejszín,
5 dkg reszelt trappista sajt,
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,
gyömbér,
fahéj,
ízlés szerint só,
törött fehér bors,
kevés cukor.

Elkészítés:

A lebőrözött csirkemellet úgy csontozom ki, hogy lapjában szeletelhető legyen. Szép szeleteket vágok belőle, és jól megsózom. Tűzálló tálba fektetem a felét és beborítom a meghámozott, kicsumázott és gerezdekre vágott alma felével. Csipetnyi sóval és cukorral megszórom, majd a maradék mellszeletekkel és az almával folytatom a rétegezést. Ezután belekeverem a tejszínbe a fűszereket, kevés sót és cukrot is adok hozzá, és a mellszeletekre locsolom. A tálat szorosan lefedem, és előmelegített forró sütőben 40 percig közepes lángon párolom. A sütés befejeztével a fedőt leveszem, rászórom az ételre a reszelt sajtot, és csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon. Párolt rizzsel kínálom!

The Mountain - 3D pólók