Csigával töltött csiperkegomba recept

Recept elkészítése:

Csigával töltött csiperkegomba recept

Hozzávalók 6 személyre:
8-10 nagyobb csiperkegomba,
kb. 15 dkg csigakonzerv,
10 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg vaj,
1 ek olaj,
2 cikk fokhagyma,
1 kisebb vöröshagyma,
1 ek zöldpetrezselyem,
2 dl száraz fehérbor,
1 közepes nagyságú sárgarépa,
1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű,
só, őrölt bors.

Elkészítés:

A csigakonzerv levét leöntjük, langyos vízzel, szűrőben jól leöblítjük és lecsurgatjuk. Mély tálkában összevegyítjük a bort, a lereszelt sárgarépát, beleszórjuk a kakukkfüvet, késhegynyi sót, borsot, közékeverjük a csigát, majd 30 percig tartjuk a boros páclében. A gombafejeket alaposan megmossuk, olajjal megkevergetjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és sütőlapra téve kb. 5-10 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy meg ne piruljanak. Közben a földes végétől megtisztított gombaszárakat karikákra vágjuk, összekeverjük a zúzott fokhagymával és a vágott zöldpetrezselyemmel. A pácléből kiemelt csigákat lecsöpögtetjük, és deszkán apróra vágjuk, majd összevegyítjük az előbbi keverékkel, a zsemlemorzsával, kevés sóval és borssal. Ez után meglocsoljuk annyi páclével, hogy összeálljon a töltelék. A melegen tartott gombafejeket megtöltjük, mindegyikre mogyorónyi vajat teszünk, és visszatesszük a sütőbe. Közepes tűzön 15 perc alatt elkészül. Melegen tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: