Csigaleves 1. recept
Elkészítés:
A csigákat egy óra hosszat sós vízben főzzük, ha megfőttek, kiszedjük a házukból, letisztítjuk róluk a feketés hártyát, megsózzuk egy maréknyi sóval, hogy ne legyenek nyálkásak, háromszor-négyszer bő vízben jól átmossuk, és erősen kinyomkodjuk. Az így megtisztított csigákból vegyünk kb. negyven darabot, erőlevesben vagy húslevesben főzzük puhára, vegyük ki a levesből a megfőtt csigák felét, vagdaljuk egészen finomra, pároljuk meg vajon, öntsünk hozzá annyi erőlevest, amennyi levest akarunk, fűszerezzük meg szerecsendióval, és forraljuk fel többször, végül keverjük el három tojássárgájával. Mindenkinek tegyünk a tányérjába pirított kenyérkockákat, és osszuk szét az egészben hagyott csigákat is. Merjük rá a forró levest.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges