Csevap

Somogyi kolbászkák recept

files/images/csevap/csevap.jpg

70 dkg darált sertéshús,
2 db tojás,
só, bors,
1 gerezd fokhagyma,
1 kanál reszelt vöröshagyma,
5 dkg zsemlemorzsa,
2 dl tejföl,
egy citrom leve,
1-1 sárga és fehérrépa,
1 csomó petrezselyem.

A darált sertéshúst összegyúrjuk a nyers tojással, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, a vöröshagymával és ujjnyi hosszú kolbászkákat formálunk belőle.

Scsevapcsicsi recept

files/images/csevap/csevap.jpg

300 g darált marha- és 300 g darált sertéshús,
100 g hagyma,
só,
bors,
erős és édes pirospaprika.

A kétféle darált húst elvegyítjük 2 evőkanál vízzel, a megreszelt hagymával, a fűszerekkel, és jól összedolgozzuk, és két órát pihentetjük, majd roston, vagy olajban, vagy grillsütőben kisütjük.

Scsevapcsicsa hús nélkül recept

files/images/csevap/csevap.jpg

2 csomag szója-granulátum,
4 db tojás,
1-1 késhegynyi hagyma- és fokhagymakrém,
késhegynyi pirospaprika,
1 fej hagyma,
3 kis paradicsompüré konzerv,
1 kávéskanál őrölt bors,
1 teáskanál só,
a sütéshez olaj,
vegeta.

A szóját szűrőben folyóvíz alá tesszük, majd lecsöpögtetjük és összekeverjük a felvert tojásokkal és a fűszerekkel. Hosszúkás kis hengereket formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.

Scsevapcsicsa II. recept

files/images/csevap/csevap.jpg

1/2 kg marhahús,
1/2 kg sertéshús,
2 gerezd fokhagyma,
pirospaprika,
bors, só.

3

Ledaráljuk a marhahúst, és a sertéshúst sűrű rostélyú darálón. A ledarált húshoz hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és ízlés szerint sót, borsot, pirospaprikát keverünk bele.

Roston sült húskolbászkák recept

files/images/csevap/csevap.jpg

1/2 kg kövér marhahús,
késhegynyi szódabikarbóna,
bors (jó késhegynyi),
1 kiskanál csombor,
1 fej fokhagyma,
só (késhegynyi).

A húst apró rostájú darálón kétszer-háromszor átdaráljuk, majd a sóval és a tört borssal, a szódabikarbónával és a szitált csomborral jól összedolgozzuk, megdagasztjuk.