Tejfölös túrókocka recept

Recept elkészítése:

Tejfölös túrókocka recept

Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás,
4 ek. finomliszt,
4 ek. cukor,
1 ek. kakaópor,
1 tk. sütőpor,
1 csipet só.

A krémhez:
50 dkg áttört túró,
2 dl tejszín,
2 dl tejföl,
porcukor,
25 dkg meggy, vagy cseresznye, (esetleg befőtt),
1 dl tej,
2 ek zselatinpor.

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a sóval habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, melybe óvatosan beleforgatjuk apránként a sütőporral elkevert lisztet, és a kakaóport. Papírral bélelt sütőlemezre, (tepsibe) felkenjük a masszát, majd forró sütőben 10 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát deszkára borítjuk, és félbevágjuk.
Közben a tejszínből habot verünk. Akkora tepsi aljába, amekkorába belefér egy tésztalap, elhelyezzük az egyiket. Az áttört túrót összekeverjük a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot. Ha friss a gyümölcs, megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, majd belekeverjük a túrókrémbe. Végül hozzáadjuk a tejben feloldott, és langyosra melegített folyékony zselatint. A krémet rásimítjuk a tepsiben levő tésztalapra, majd a másik lapot ráborítva, kissé rá is nyomjuk. Lefedjük alufóliával, és hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: