Tejberizs cseresznyemártással recept

Tejberizs cseresznyemártással recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 üveg (720 ml) cseresznyebefőtt,
6 dkg rizs,
5 dl tej,
1 dl tejszín,
3 evőkanál cukor,
2 dkg darált mandula,
1 evőkanál étkezési búzakeményítő,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 kis rúd fahéj,
a díszítéshez tetszés szerint citromfű.

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, beletesszük a rizst, majd fedő alatt, kis lángon kb. 40 percig főzzük. Belekeverjük a darált mandulát, és 2 evőkanál cukorral meg a vaníliás cukorral édesítjük. Ha eléggé kihűlt, óvatosan hozzávegyítjük a kemény habbá vert tejszínt. A tejberizst hideg vízzel kiöblített formákba simítjuk, és kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Közben a befőttet lecsöpögtetjük, a levét felfogjuk. 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a maradék cukorral és a fahéjjal felforraljuk. Az étkezési keményítőt a félretett befőttlében csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a fahéjas levet. A fahéjrudat eltávolítjuk, a cseresznyét a lébe helyezzük. A tejberizst tányérra borítjuk, és a kihűlt cseresznyemártással tálaljuk. Citromfűvel díszítjük.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

The Mountain - 3D pólók