Epersaláta görögdinnyében recept

files/images/cseresznye/cseresznye.jpg
Hozzávalók

Közepes görögdinnye,
80 dkg eper,
1 kis fürt piros szőlő vagy 20 dkg cseresznye,

A sziruphoz:
3-4 evőkanál porcukor,
3-4 evőkanál víz,
1 teáskanál vaníliás cukor,
0,5 dl narancslikőr vagy narancslé.

Hány személyre
6
Recept elkészítése:

A dinnyét a közepénél egy kicsit magasabban vágjuk ketté, a nagyobbik rész aljából egy kicsit metsszünk le, hogy biztosabban álljon. Egy éles szélű kanállal mindkét feléből szedjük ki a dinnye belsejét, a két félgömb széleit cakkozzuk ki. Főzzük sűrű sziruppá a vizet és a porcukrot, ha kihűlt, keverjük bele a vaníliás cukrot és a narancslikőrt vagy narancslét. Összekeverve töltsük a nagyobbik dinnyerészbe a félbevágott epret, a szőlőt vagy cseresznyét és a dinnye-gömböcskéket. (Ha nincs mag nélküli dinnyénk, a magokat távolítsuk el.) Öntsük le a sziruppal, tegyük rá a dinnyekalapot és tegyük hűtőbe.

Receptek kategória: