Cseresznyés vajas sütemény recept

Recept elkészítése:

Cseresznyés vajas sütemény recept

Hozzávalók 20 szelethez:
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,
1 kg cseresznye,
4 evőkanál kristálycukor,
1 citrom leve és reszelt héja,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 tojás,
kevés liszt.

Elkészítés:

A cseresznyét megmossuk, leszárazzuk és kimagozzuk. A felengedett tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a közepes méretű tepsi duplája. A tészta felét belesimítjuk a tepsibe, és a habosra felvert tojással megkenjük. A kimagozott cseresznyét rászórjuk. A kicsavart citrom levébe belekeverjük a cukor háromnegyed részét, és egészen addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad benne. Hozzáadjuk a fahéjat is, majd meglocsoljuk vele a cseresznyét. A tészta másik felét ráhajtjuk, kicsit rá is nyomkodjuk, ezután a tetejét bekenjük a megmaradt tojással. A kristálycukor meghagyott részével meghintjük, és előmelegített, forró sütőbe toljuk. A lángot három perc múlva mérsékeljük. A süteményt addig sütjük, amíg a tetején lévő kristálycukor szép világosbarnára sül, vagyis karamellcsíkok keletkeznek rajta. A tésztát a sütőből kivéve azonnal kockákra vágjuk, de a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: