Cseresznyés túrós recept

Recept elkészítése:

Cseresznyés túrós recept

Hozzávalók:
40 dkg lisztből omlós tészta,
1 kg túró,
1 l tejföl,
1 kg cseresznye,
2 cs. vaníliás cukor,
citromhéj,
ízlés szerint cukor,
5 dkg keksz- vagy piskótamorzsa, vagy 10 dkg dió,
fahéj,
1 ek rum.

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk kézzel és nem magozóval, kevés cukorral megszórjuk. A túrót összekeverjük az ízlésünk szerinti cukorral, 1 vaníliás cukorral, fél citrom héjával, rummal, 2 tojás sárgájával. A tejfölt hasonlóan, de rum nélkül. A tésztát tepsibe nyújtjuk. Rákenjük a túrókrémet, erre a kissé kinyomkodott és a morzsával vagy dióval, fahéjjal összekevert cseresznyét, rá pedig a tejfölt.
Forróra előmelegített sütőbe tesszük, 15 perc múlva kissé csökkentjük a fokozatot. Ha kihűlt, megszórjuk (vagy nem) vaníliás porcukorral és négyzet alakúra szeljük.
Akkor is finom, ha a túró, tejföl csak a fele, de ilyenkor a 2-2 tojás fehérjét habbá verem és hozzákeverem. Hasonlóan készül az említett gyümölcsökkel is - a meggyet jobban meg kell cukrozni. 1 nagy gáztepsi mennyiség.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: