Recept elkészítése:
Cseresznyés palacsinta részegen recept
Hozzávalók:
palacsinta alapmassza 20 db palacsintához,
50 dkg cseresznye,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
kevés porcukor,
2 evőkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belőle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma).
Elkészítés:
A cseresznyét megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverem a palacsintatésztába, és kicsi palacsintákat sütök belőle. A kisült tésztát porcukorral megszórom, megöntözöm néhány csepp pálinkával és félbehajtva azonnal kínálom. Ha aromával készítem, akkor fél dl tejbe belekeverem az aromát, és azzal locsolom meg.
Elkészítési idő: 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges