Cseresznyés palacsinta részegen recept

Recept elkészítése:

Cseresznyés palacsinta részegen recept

Hozzávalók:
palacsinta alapmassza 20 db palacsintához,
50 dkg cseresznye,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
kevés porcukor,
2 evőkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belőle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma).

Elkészítés:

A cseresznyét megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverem a palacsintatésztába, és kicsi palacsintákat sütök belőle. A kisült tésztát porcukorral megszórom, megöntözöm néhány csepp pálinkával és félbehajtva azonnal kínálom. Ha aromával készítem, akkor fél dl tejbe belekeverem az aromát, és azzal locsolom meg.

Elkészítési idő: 60 perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: