Cseresznyés meggyes béles recept

Recept elkészítése:

Cseresznyés meggyes béles recept

Hozzávalók:
fél cs. mirelit leveles tészta,
1 tojássárgája,
60-60 dkg cseresznye és meggy,
10 dkg cukor,
búzacsira,
őrölt fahéj,
porcukor.

Elkészítés:

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, két lapba vágjuk, a közepét megszórjuk búzacsirával. Egy-egy csíkban a tésztalapok közepére helyezzük a kimagozott gyümölcsöket. Cukorral, fahéjjal megszórjuk, a tésztát két oldalról a töltelékre hajtjuk. A tésztát a tepsiben tojássárgával megkenjük, forró sütőben pirosra sütjük. 4-5 cm-es szeletekre vágjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: