Bagolyszem recept

Recept elkészítése:

Bagolyszem recept

Hozzávalók:
350 g liszt,
250 g margarin,
1 ek. tejföl,
3 tojássárgája.

Töltelék:
1 üveg meggy- vagy cseresznyebefőtt
A tetejére:
3 tojásfehérjét,
150 g porcukorral gőz fölött felverünk, a végén belekeverünk 150 g darált diót.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 2-3 cipóba osztjuk. A cipókat vékonyra kinyújtjuk, a szélükre hosszában kimagozott gyümölcsöt halmozunk, majd a két oldalát óvatosan középre feltekerjük. Kivajazott tepsibe tesszük, és a diós krémet a tetejére töltjük, ahol a tekercs összeér. Előmelegített sütőben sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: