Zöldségvirágok gesztenyével recept

Zöldségvirágok gesztenyével recept

Hozzávalók:
35 dkg karfiol,
35 dkg brokkoli,
35 dkg kelbimbó,
18 dkg hámozott gesztenye,
5 dkg vaj,
1 gerezd fokhagyma,
egészen vékonyra szeletelve,
2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring,
1 tasak zselépor,
só, őrölt feketebors.

Elkészítés:

      A rózsáira szedett karfiolt és brokkolit, a külső leveleitől megtisztított kelbimbót, valamint a meghámozott gesztenyét (ha nagyobbak, akkor félbevágjuk) erősen forró sós vízben 4 percig előfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy magasabb oldalfalu serpenyőben megforrósítjuk a vajat s aranybarnára pirítjuk benne a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Hozzáadjuk a zöldségeket és a gesztenyét, és közepesen erős lángon puhára pirítjuk-pároljuk. Megszórjuk a finomra vágott rozmaringgal és belekeverjük az előzőleg 1 deci hideg vízben beáztatott zseléport. Néhány percig lassú tűzön tartva, jól összekeverjük, őrölt fekete borssal fűszerezzük, s melegen tálaljuk. Még érdekesebb ízkombináció jön létre, ha valaki egy nagyáruház polcain véletlenül mentazselére bukkan, s azt használja a szokványos zselépor helyett.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk