Vesés brokkoli, Pisai módra recept

Recept elkészítése:

Vesés brokkoli, Pisai módra recept

Hozzávalók:
4 sertésvese,
400 g sertéscomb,
1 nagy fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1/2 dl olaj,
2 ek. borecet,
1 zsenge karalábé,
500 g burgonya,
500 g brokkoli,
1 ágacska bazsalikom,
diónyi vaj,
1 dl száraz fehérbor,
1 dl húsleves kocka,
só, bors.

Elkészítés:

      A veséket megmossuk, kettévágjuk, kivágjuk a mirigyeket, tálba tesszük, meglocsoljuk ecettel, majd leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 1 óráig áztatjuk. Aztán folyóvízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A megmosott húst 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított, megmosott hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és felhevített olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a vesét meg a húst, és erős tűzön néhány percig pirítjuk. A zsenge karalábét meghámozzuk, vékony hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkarikázzuk, a brokkolit váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük, a bazsalikomot finomra vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, az aljára terítünk vegyesen egy réteg burgonyát, brokkolit és karalábét, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés vágott bazsalikommal, majd rásimítjuk a vesés húst, végül ismét burgonya - brokkoli - karalábé egyveleg zárja a sort. Sózzuk, borsozzuk, leöntjük a borral és a húslevessel, előmelegített sütőbe toljuk és erős tűzön kb. 1 óráig puhulásig, pirulásig sütjük. Azonnal tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: