Pakora recept

Pakora recept

Hozzávalók:
12,5 dkg brokkoli,
1 hagyma,
2 burgonya,
17,5 dkg liszt,
1 kiskanál garam masala,
másfél kiskanál só,
fél kiskanál cayenne-i bors,
1 kiskanál köménymag,
2 dl víz,
olaj a sütéshez,
korianderágak a díszítéshez.

Elkészítés:

      A brokkolit kis rózsákra vágjuk, a kemény szárrészeket eltávolítjuk, és forrásban levő sós vízben 4 percig főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, lábosba tesszük, és mérsékelt tűz fölött néhány másodpercig rázogatva szárítjuk. Konyhai nedvszívó papírra szedjük, hogy teljesen megszáradjon, amíg a többi zöldséget előkészítjük. A hagymát vékonyra szeljük, a szeleteket karikákra bontjuk. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és leszárítjuk. A lisztet egy keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a garam masalát, a sót, a cayenne-i borsot és a köménymagot. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a vizet, és sima tésztává keverjük. Egy lábost harmadáig töltünk olajjal, és felforrósítjuk 190 Celsius-fokra. A zöldségdarabkákat belemártjuk a tésztába, ügyelve, hogy egyenletesen befedje őket, és az olajban adagonként 3-4 percig sütjük, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. Konyhai nedvszívó papírra szedjük, és melegen tartjuk, amíg az összest kisütjük. Korianderágakkal díszítjük. Forrón, előételként vagy főételek köreteként tálalhatjuk.

Variációk:
Kis karfiolrózsákból, piros vagy zöld paprikacsíkokból, illetve cukkiniszeletekből is készíthetjük. A karfiolt a brokkolihoz hasonlóan kissé elő kell főzni. A karfiolból és brokkoliból leeső szárdarabkák felhasználhatók Ievesekbe, vagy más ételekhez.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók