Brokkolis sajtfondü recept

Recept elkészítése:

Brokkolis sajtfondü recept

Hozzávalók:
500 g kenyér (pl. baget),
200 g zöldségféle (pl. csiperkegomba, brokkoli és répa),
só,
300 g durvára reszelt gruyére sajt,
300 g reszelt ementáli sajt,
2 teáskanál kukorica-keményítő,
1 gerezd fokhagyma,
3/8 l száraz fehérbor,
2 evőkanál cseresznyepálinka,
fehér bors,
reszelt szerecsendió.

Elkészítés:

1. A fondükészlet spirituszégőjét asztalkára helyezzük. A kenyeret 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, falatokra vágjuk, és néhány percig sós vízben blansírozzuk.
2. A sajtokat és a keményítőt tálban jól elkeverjük. A fokhagymát megtisztítjuk és félbevágjuk. Ezt követően a fondü-edényben, vagy közepes nagyságú lábasban a bort és a fokhagymát felforrósítjuk.
3. Kivesszük a fokhagymát a borból, a sajtos keveréket lassanként hozzáadogatjuk, és kevergetés közben megolvasztjuk. Cseresznyepálinkával, borssal, és némi szerecsendióval ízesítjük. Anélkül, hogy a keverést abbahagynánk, a sajtmasszával teli edényt a spirituszégőre tesszük, és meggyújtjuk a tüzet.
4. A kockára vágott kenyérdarabokat és a zöldségféléket tányérokra tesszük, hosszú fondüvillákat helyezünk mellé. Evés közben a kenyérkockákkal kevergetjük a sajtot.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: