Brokkolis batyu 1. recept

Recept elkészítése:

Brokkolis batyu 1. recept

Hozzávalók:
40 dkg mirelit brokkoli,
1 csomag réteslap,
2 dl tej,
2 dkg vaj (vagy margarin),
1 tojás,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál liszt,
0,5 dl olaj,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só; olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A még fagyos mirelit brokkolit nagyon kevés sós, forrásban lévő vízbe teszem, majd az újraforrástól számítva 1 percig főzöm. Ezután leszűröm, és hagyom, hogy kihűljön. A vajat a liszttel habzásig hevítem, ezután a felforrósított tejjel felöntve, állandó keverés közben sűrűre főzöm. Hagyom langyosra hűlni, majd összekeverem a habosra felvert tojással, a sóval, a borssal és a rózsáira szedett, illetve a kis kockákra vágott brokkolival. Egy tiszta konyharuhát benedvesítek, és a réteslapokat úgy terítem egymásra, hogy a közöket kevés olajjal megkenem. A tésztalapot nyolc részre vágom. Egy-egy tésztadarabra kis halom Besameles brokkolit terítek, majd a négy sarkát úgy fogom össze, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle. A kis batyukat bő, forró olajba óvatosan beleeresztem, és erős lángon gyorsan megsütöm először az egyik oldalán, majd megfordítom, és a másik oldalát is pirosra sütöm. (Csak nagy elővigyázattal, egy lapátkanál és egy kétágú húsvilla segítségével lehet megfordítani.) Miután a tészta igen vékony, gyorsan, szinte pillanatok alatt megsül, ezért nem lehet magára hagyni. A megsült batyukat szalvétára vagy papírtörülközőre rakom, hogy az a felesleges olajat beszívhassa. Jéghideg kapros majonézzel tálalom a forró batyukat. Rendkívül finom, könnyű étel, amelyet karfiollal is el lehet készíteni.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: