Brokkolipuding 2. recept

Brokkolipuding 2. recept

Hozzávalók:
30 dkg mélyhűtött brokkoli,
5 dkg vaj,
2 púpozott evőkanál liszt,
4 dl tej,
1 tojás,
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál liszt,
1 teáskanál só,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
a pudingformákhoz olaj és a zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A brokkolit nagyon kevés, sós, forrásban lévő vízbe teszem és az újraforrástól számított 5 percig főzöm. Ezután leszűröm és kihűlöm. Közben a vajat habzásig hevítem a liszttel, majd apránként, folyamatosan kevergetve ráöntöm a melegített tejet. Simára keverve, sűrűre főzöm. A sót, a szerecsendiót és a zúzott fokhagymát beleszórom, ezután hozzákeverem a tojássárgát. Beleforgatom a lecsöpögtetett, kis rózsáira szedett, illetve apró kockákra vágott főtt brokkolit, végül a keményre vert tojásfehérjével is összeforgatom. Egy adagos pudingformákat kikenek olajjal és meghintem zsemlemorzsával, majd a brokkolis masszát háromnegyed részig belesimítom. (Lehet egy nagy formában is készíteni.) Az előmelegített, forró sütőbe beleállítok egy háromujjnyi vízzel telt tepsit, amibe beleteszem a megtöltött formákat, és addig gőzölöm a pudingot, amíg a beleszúrt hurkapálcára a masszából már semmi sem tapad. Még forrón kiborítom a formából, és mártásos húsok vagy sültek mellé kínálom. (Ugyanígy készíthető karfiolból vagy sárgarépából is.)

vissza a főoldalra