Brokkoli tésztával recept

Recept elkészítése:

Brokkoli tésztával recept

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli,
25 dkg kockatészta vagy makaróni, illetve bármilyen nagyobb tészta,
1 közepes fej hagyma,
10-25 dkg apró, érett paradicsom,
só.
A mártáshoz:
1 evőkanál vaj,
2 evőkanál liszt,
6 dl tej,
1 teáskanál mustár,
só, őrölt fehérbors,
35 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

      A tésztát lobogó forró vízben kifőzzük, leöblítjük és leszűrjük. A rózsáira szedett brokkoli szárát levágjuk, vékonyan meghámozzuk, sós vízben 3-4 percig főzzük, majd hozzátesszük 2-3 percre a rózsákat is. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl. A brokkoliról leöntjük a főzővizet és félretesszük. A vajból és lisztből világos rántást készítünk, egészen kis tűzön, folyton kevergetve fokozatosan beleöntjük a tejet. Addig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük és belekeverjük a reszelt sajt kétharmadát. Összekeverjük a főtt tésztával és a brokkolival, az egészben hagyott vagy félbevágott, apró paradicsomokkal, öntsünk egy keveset hozzá a brokkoli főzővizéből, s az egészet kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük. Meghintjük zsemlemorzsával, a maradék sajttal és előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: