Szója brassói recept

Szója brassói recept
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag szójakocka,
1 fej fokhagyma,
1 kávéskanál mustár,
1 fej hagyma,
késhegynyi őrölt bors,
1 teáskanál só,
1 evőkanál liszt,
1 kávéskanál olaj,
vegeta.

Elkészítés:

A 10 órán át, áztatott szójakockát leszűrjük, a hagymát egészen apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az olajon fedő nélkül megpároljuk a szóját a hagymával, addig, amíg az, teljesen el nem fövi a levét. Ekkor rádobjuk a fokhagymát és az ízesítőket, megforgatjuk velük, megszórjuk a liszttel és kb. 1 dl vízzel, fedő alatt puhára főzzük. Ha jó munkát végeztünk, a főzés végére csupán kevés sűrű lé marad a szóján. Ekkor belekeverjük a mustárt. Kockára vágott sült krumpli illik hozzá.

Kiemelt partnerünk