Brassói krémes gyümölcslepény recept

Brassói krémes gyümölcslepény recept
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg liszt,
10 dkg vaj,
1 kanál cukor,
só, tejföl,
2 dkg élesztő,
1 kg szeletekre vágott alma.

A krémhez:
3 tojás,
25 dkg cukor,
2 evőkanál liszt,
2 dl tej,
3 dl tejföl.

Elkészítés:

Az élesztőt tejben megfuttatjuk, majd összegyúrjuk az anyagokkal. Tepsibe téve pihentetjük, majd megszórjuk egy kevés búzadarával, és rátesszük a gyümölcsöt, majd a krémet. A lisztet elkeverjük a tejföllel és a tejjel, megfőzzük. A tojás sárgákat a cukorral jól kikeverjük hozzávegyítjük a lisztes masszához a tojások kemény habjával együtt, a gyümölcsre öntjük, szép világosra sütjük.

The Mountain - 3D pólók