Brassói aprópecsenye 6. recept

files/images/brassoi/brassoi.jpg
Hozzávalók

30 dkg sertés szűzérme,
30 dkg bélszín vagy 60 dkg sertés szűzérme,
20 dkg hagyma,
min. 4 gerezd fokhagyma én ettől többet szoktam bele tenni,
10 dkg füstölt szalonna,
fűszerek: só, bors, majoránna.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A húst megmossuk, szárazra töröljük és kb. 2-3cm széles, 4-5cm hosszú csíkokra felvágjuk.
A szalonnát csíkokra vágva kisütjük. A hagymát karikára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk és a szalonna zsiradékán, fedő alatt megpirítjuk. Ekkor rádobjuk a húst, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk és majoránnával izesitjük.

Előbb erős tüzön megpirítjuk, majd lassú tüzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vizzel vagy húslevessel pótoljuk. A végén zsírjára sütjük és pirított burgonyával, vegyes salátával kínáljuk.

Receptek kategória: