Brassói aprópecsenye 5. recept

files/images/brassoi/brassoi.jpg
Hozzávalók

50 dkg apróhús,
5 evőkanál olaj,
3 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
őrölt bors, só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A húst (sertést vagy pulykát) vágd 1,5 -2 cm-es kockákra. A megtisztított vöröshagymát aprítsd finomra, és az olajon előbb pirítsd üvegesre, majd pici vizet aláöntve párold meg. Tedd hozzá a húst és a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, önts alá egy kis (legfeljebb negyedujjnyi) vizet, és fedő alatt párold puhára. Közben a vizet szükség szerint pótold, de a végére hagyd teljesen elfogyni. (Ilyenkor már nincs rajta a fedő, és sűrűbb kevergetést kíván.)
A szokásos körete az apró kockákra vágott pirított burgonya. (Igen jó, ha a gyakorlatilag kész húst és krumplit egy-két percig együtt is pirítod.)

A klasszikus receptek fele részben marha és fele részben disznóhúst használnak. Ilyenkor a párolás a marhával kezdődik, s amikor az már félig puha, csak akkor kerül bele a disznóhús.

Receptek kategória: