Mexikói báránycomb recept

Recept elkészítése:

 Mexikói báránycomb recept

Hozzávalók:
1 báránycomb kb. 2 1/2-3 kilós,
törött bors bőven,
só,
7-8 gerezd fokhagyma,
1 lapos teáskanál majoránna,
1 kissé púpozott teáskanál erős pirospaprika (vagy chili),
1 fej vöröshagyma,
késhegyi darált kömény,
2 evőkanál fehérborecet,
3 és fél evőkanál olívaolaj.

Elkészítés:

      A fokhagymát kipréseljük, majoránnával, darált köménnyel és paprikával pár csepp vízzel sűrű pépet keverünk. A húsról az esetleges faggyút és hártyát leszedjük, lemossuk és szárazra töröljük. (ha a hentessel a kiálló csontszárat levágatjuk, formásabb pecsenyét kapunk). Éles-hegyes késsel mélyen beleszurkálunk a húsba és minden beszúrásba az előbbi pépből egy-egy kis csomócskát ujjunkkal beletömünk, addig amíg az egész fokhagymás pépet beletömködtük körbe a húsba. Ezután a húst besózzuk és bőségesen borssal bedörzsöljük. Az apróra vágott hagymát, borecetet és olívaolajat összekeverjük és a hússal együtt egy nylonzacskóba helyezzük jól átforgatva, hogy a pác a hús minden részét egyenletesen érje. A zacskót jól lezárjuk, nem árt dupla zacskót használni a hagymaszag miatt és 4-5 órára, vagy egész éjjelre a hűtőszekrénybe tesszük. Kilónként kb. 1 órányi sütést igényel. Legjobb, ha van agyagedényünk fedővel . Én amit Mexikóból hoztam, hamarosan eltörtem így erős alufóliába csomagolva sütöm a sütőben. A húslevet ajánlatos felfogni mert kis liszt, vagy kukoricakeményítő hozzáadásával, meg ízlés szerinti fűszerezéssel nagyszerű szaftot készíthetünk belőle. Körítésnek meghámozott fehér burgonya kell, amit egészben rakunk a sütőbe és a hússal együtt kenyérbarnára sütünk. A hússütés utolsó szakaszában felső lángon kissé meg kell pirítani. Fehérbor megy hozzá azt hiszem a legjobban.

Elkészítés ideje: 120perc

Receptek kategória: