Borjúpörkölt recept

 Borjúpörkölt recept

Hozzávalók:
2 kg borjúlábszár,
2 fej vöröshagyma,
1 db paradicsom,
1 db zöldpaprika,
2 dl olaj vagy egyéb zsiradék,
1 kávéskanál pirospaprika,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A húst két-három cm.-es kockákra vágjuk. Finomra vágott hagymát az olajon zsemleszínűre pirítjuk, belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a megmosott húst, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. Gyakran kevergessük meg, és ha zsírjára sül, öntsünk alá egy kevés vizet, hogy rövid lében, szinte zsírjára pörkölődjék. Ha a hús puhulni kezd, adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt paradicsomot, és zöldpaprikát, majd főzzük készre.

Elkészítés ideje: 100perc