Borjúmirigy bankárné módra recept

 Borjúmirigy bankárné módra recept

Hozzávalók:
75 dkg borjúmirigy,
15 dkg csiperke,
10 dkg zöld kimagozott olajbogyó,
borjúvelő,
4 dkg vaj,
fűszerzöldség (petrezselyem, kakukkfű, póré fehér része, babér),
15 dkg baromfi- vagy borjúhúskrém,
1 sárgarépa,
1 hagyma,
2 dl száraz fehérbor,
0,5 l húslé,
5 dkg liszt,
só, bors,
esetleg kevés szarvasgomba,
30 dkg leveles vajastészta.

Elkészítés:

      Sós, hideg vízbe tesszük a mirigyet, főni tesszük, ha felforrt, levesszük, és 5 percig állni hagyjuk.
Leöblítjük hideg vízzel, lehártyázzuk, konyharuhába göngyöljük. és lenyomtatva hagyjuk kihűlni. A zöldségeket felkarikázzuk, a fele vajon megpároljuk, megszórjuk kiskanálnyi liszttel, kevergetve megpirítjuk. Belefektetjük a mirigyet, a fűszercsomót, felöntjük borral, kevés sót, borsot adunk hozzá, lefedjük, és csendes tűzön 35 percig főzzük. A levét közben kevés húslével pótolhatjuk. A felnegyedelt gombát diónyi vajon megpároljuk, hozzáadjuk a lehártyázott, apróra vágott, velőt, a húskrémet, az olajbogyót, az apróra vágott szarvasgombát. Apró kockákra vágjuk a mirigyet, a gombás mártásba keverjük, 10 percig együtt pároljuk. Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk még. Kb. 30 dkg leveles vajastésztából kb. 20 cm-es kerek lapot vagy 8 kisebb pogácsát sütünk. Tetejét levágjuk, még melegen megtöltjük a krémmel. Azonnal tálaljuk.

Elkészítés ideje: 90perc