Borjújava Dubarry módra recept

 Borjújava Dubarry módra recept

Hozzávalók:
80 dkg borjúcomb,
8 dkg liszt,
2 dkg paradicsompüré,
8 dkg vaj,
5 dkg zsír,
40 dkg kelvirág (karfiol),
8 dkg kemény sajt,
2 dkg zsemlemorzsa,
2 db tojás,
só.

Elkészítés:

      A borjúhúst szeletekre vágjuk, gyengén kiveregetjük. Sóval ízesítjük, lisztbe forgatva kevés zsiradékban minden oldalát átsütjük. Sütőlapra helyezzük. A puhára főtt, rózsáira szedett kelvirágot a húsokra halmozzuk. Hollandi mártást készítünk: a vajat felhevítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig keverjük. Folyamatos keverés mellett felöntjük a forró tejjel, a tűzhely szélére húzva beledolgozzuk a tojások sárgáját. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. A mártással egyenletesen átvonjuk a kelvirágot, kevés zsemlemorzsával és reszelt sajttal megszórjuk, vajdarabokat csipegetünk a tetejére, és világospirosra sütjük. Forrón - esetleg párolt rizstalpra - tálaljuk.

Elkészítés ideje: 100perc