Borjúcsülök kiskertész módra recept

 Borjúcsülök kiskertész módra recept

Hozzávalók:
2 db borjúcsülök
50 g vöröshagyma
25 g fokhagyma
100 g zöldpaprika

borsika
olaj
100 g bacon szalonna
200 g zöldbab
1 csomó sárgarépa
2 db csöves kukorica
200 g paraj, leveles
200 g paradicsom
100 g gomba
1 csomag petrezselyemzöld
300 g burgonya
50 g vaj.

Elkészítés:

      A borjú csülköt sózzuk, friss borsika fűvel ízesítjük. Vöröshagymás, zöldpaprikás, fokhagymás talapzatra téve, kevés víz és olaj locsolgatásával sütőben puhára sütjük. Jól sózzák be a húst, és ne ijedjenek meg, ha egy-, másfél órát is igényel a sütés. Megéri!
A körete is fenséges. A zöldbabot akár friss, akár mélyhűtött, csont lében megfőzzük és bacon szalonnába kévébe kötjük, majd tepsibe tesszük. A paradicsomok héját keresztformába bemetsszük, és fél percig forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe tesszük. Így a "bõrét" könnyen lehúzhatjuk. 1/3-2/3-ba vágjuk, magházát kivesszük, hagymás tört burgonyával töltjük, sóval, őrölt borssal, metélőhagymával, füstölt sajttal pedig még ízletesebbé tehetjük. Így kerül a zöldbab mellé, az apró, sóval, borssal ízesített gombával, sós vajjal megkent csöves kukoricával együtt. A csülök mellett a sütőben pirosra sütjük. A parajt szódabikarbónás vízben leforrázzuk, fokhagymás vajban áthevítjük, a bébi sárgarépát vajban megpároljuk, és a gyöngy új krumplit is vajban megsütjük. Nos ennyi finomság, már valóságos Kánaán. És ha már minden elkészült jön a tálalás. A csülköt kicsontozzuk és esztétikusan a csontra vissza helyezzük. A köretet a festő palettájához hasonlóan köré rakjuk. Szívet, lelket gyönyörködtető látvány, méltó gasztronómiánk palettáján. Kérem válasszák eme ételt az ünnepre, és készítsék ínyükre.