Zöldspárgával felfújt süllőfilé zöldfüves piros metélttel recept

Zöldspárgával felfújt süllőfilé zöldfüves piros metélttel recept

Hozzávalók:
0,5 kg süllőfilé,
0,3 kg zöldspárga,
2+2 db tojás,
0,4 kg liszt,
0,1 kg paradicsompüré,
0,04 kg vaj,
só,
citromos bors vagy fehér bors,
friss zsálya,
petrezselyem zöld,
kapor.

Elkészítés:

      A liszttel, csipet sóval, 2 tojással és a paradicsompürével gyúrt tésztát készítünk, metéltre vágjuk, szikkasztás után sós vízben kifőzzük. A zöldspárgát megfőzzük, ledaráljuk, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, sóval, borssal ízesítjük. A tojásfehérjéket kevés sóval habbá verjük, óvatosan a zöldspárgához keverjük. A süllőfiléket megformázzuk, adagonként legalább 3 egyforma szeletre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. A filéket a zöldspárga-felfújttal rétegezzük, ha kész, sütőedénybe tesszük, kevés folyadékot (fehérbort) öntünk alá, fóliával letakarjuk és sütőben kb. 150 °C-on készre pároljuk. Vajat olvasztunk, meghevítjük benne a finomra vágott zöldfűszereket (petrezselyem zöld, kapor, zsálya), rátesszük a kifőtt metélt tésztát, összeforgatjuk. Ezzel körítjük a készre párolt halfiléket.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók