Zöldbab füstölt hússal recept

Zöldbab füstölt hússal recept

Hozzávalók:
20 dkg füstölt tarja,
60 dkg zöldbab (konzerv is lehet),
40 dkg burgonya,
8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
1 póréhagyma (10 cm hosszú),
1 késhegynyi fokhagymakrém,
2 dl tejföl,
só.

Elkészítés:

      A nagyon száraz füstölt húst előző nap áztassuk be. Egyébként vágjuk kockára és a durvára vágott póréhagymával együtt tegyük a bográcsba, amelyben előzetesen kissé kiolvasztottuk a kockára vágott szalonnát. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje és főzzük a húst félpuhára. Ekkor tegyük bele a kockára vágott burgonyát, fokhagymakrémet, majd 15 perc múlva a konzerv zöldbabot. Egészítsük ki még kevés vízzel és forraljuk össze, sózzunk utána, ha szükséges. Tálalás előtt keverjük bele a tejfölt. Ha friss zöldbabbal készítjük, akkor még a burgonya előtt tegyük bele a bográcsba.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók