Vörösboros marhapörkölt bográcsban recept

Recept elkészítése:

Vörösboros marhapörkölt bográcsban recept

Hozzávalók:
1 kg lábszár,
5 dkg zsír, vagy olaj,
2-3 nagy fej hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2-3 ek házipaprika,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
köménymag,
só,
3-4 dl száraz vörösbor.

Elkészítés:

      Elkészítése megegyezik a "Marhapörkölt" elkészítésével, azzal a különbséggel, hogy a felöntőlé nem víz, hanem vörösbor.

A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci víznél többe soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Puha kenyérrel tálalom.

Receptek kategória: