Szüreti birkagulyás recept

Szüreti birkagulyás recept

Hozzávalók:
80 dkg csontos birkahús,
20 dkg vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma,
15 dkg paradicsom,
10 dkg paprika,
4 dkg édes-nemes fűszerpaprika,
10 dkg sertészsír,
köménymag,
só.

Elkészítés:

      Az alaposan megmosott birkahúst nagyobb darabokra vágjuk. A vasbográcsot (esetleg öntöttvas edényt) vastagon kikenjük zsírral. Beleszórjuk a nagyra vágott vöröshagymát, rátesszük a húst. Fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával, vágott köménnyel megszórjuk, és megsózzuk. A tetejére, a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot tesszük.
Nem túl erős szabad tűzön gyakori, de óvatos forgatással pörköljük. Néha kevés vizet és vörösbort öntünk alá. Tűzforrón, cikkekre vágott sós burgonyával tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók